
Memurların vergi dilimi tutarları değişti
Her yıl vergi dilimi oranları üzerinden belirlenen tutarlar yeniden değişti. Ocak ayından itibaren tüm öğretmenlerin vergi dilimleri yeniden %15’e çekilecek. Ancak yeni belirlenmiş olan tutarlar bu kapsamda büyük merak uyandırmaktadır.
Vergi dilimi %15’e sabitlenemedi
Vergi dilimlerinin %15’e sabitlenmesi ile ilgili yapılan teklifler maalesef yine karşılık bulmadı. Enflasyonla mücadele sebebiyle alınan tedbirler gereği vergi dilimi yine %15’e sahiplenemedi.

Vergi dilimi sistemi olarak adlandırılan sistem yine 3 dilimden oluşmaktadır
Vergi dilimi sistemi değişmedi 2026 yılının ocak Aralık döneminde de memurlar %15, %20 ve %27 vergi dilimine tabi olacak.
Vergi dilimi için gelir sınırları da belli oldu
%15’lik vergi dilimi 0 TL – 198 Bin TL
%20’lik vergi dilimi 414 Bin TL’nin 198 Bin TL’si için 29.700 TL
%27’lik vergi dilimi 1 Milyon 505 Bin TL’nin 414 Bin TL’si için 71.900 TL
Memurlara yapılacak olan tahmini %18,7 oranındaki zamma göre memurların mayıs ayında %20’lik vergi dilimine girmeleri beklenmektedir. Ocak ve Temmuz arasındaki mali dönem için öğretmenlerin ek ders ücretlerinden yine vergi alınmayacak.
MEB PERSONEL
WHATSAPP HABER HATTI
MEB personeline dair en güncel,
hızlı ve özel haberler
➜ Gelişmelerden anında haberdar olun
➜ Özel haberleri ilk siz öğrenin